NAEGA GROWL
entry profile affies stuff bias DASHBOARD FOLLOW

THE OWNER


I AM I FROM EXO PLANET

Tagboard

Change with your cbox code.

Blog Archieve


Credits

RE-EDIT by ArinaAzman. Template by wawakhun.bescode by faradhiniAnd awsome navigations from wana.Tell me if i not credit you.
Trying
Tuesday, November 19, 2013 • 2:55 AM • 0 comments
Assalamualaikum and hello earthlings
Its already 4;50 a.m. and im not sleepy yet. Hahaha lame dah tak update blogg *fuhh tiup habuk*. Pagi pagi buta macam ni sesuai nak update blog sebab tak ade gangguan. Hikhik harini aku try memasak sendiri walaupun Alia offer ke aku makanan yang dia masak. First sekali ,aku search on google resipi yang aku nak masak. Okay jumpe dan heret laptop ke dapur. Then, pergi masak nasi. Im good at this hahahaha.Lepastu nak rebus telur . Letak air pahtu letak telur dalam kuali  and wait for a while. Bile aku tengok air tu dh gelegok doh aku terus angkat telur tu and guess what ? telur tu dok masak, Bhahaha. Letok mula telur tu dalam air tadi dan tunggu tunggu tunggu.Final result, se telur hok masok and se agi hancurr XD Lepas rebus telur oe kena goreng pulok telur tu . Huhh , like a pro aku cmpak je telur tu dalam minyak panas. Hahaha it produce pop sound *kait ngan science* . Hahaha nape lagi aku lari ah.Alia hok duduk tepi tu duk gelok ke aku saje -.- I admit yang telur tu doh hangit, tapi dok ah hangit mane. So I continue my mission, lepas goreng telur kena wak kuah ye pulok. Mula mula panas kuali tu pahtu letok minyak and wait for minyak tu untuk panas *gaya cheff wan* bile minyak tu panas doh kena tumis lah bawang tu sampai ye wangi.*krohh* Sambil tunggu bawang tu atas dapur tu , aku gi ah layangg ke fb kejap. Khusyuk khusyuk main fb tu Im smelly something fishy. Hahaha tengok tengok bawang tu hangit letungg doh.So, aku tutup gas dan show memasak aku habis. Kuikuikui last kali telur hok aku goreng tu aku makan dengan kicap je. Alia said to me 'tu ah orang tawar tadi dokse amik' I admit it that Alia is better than me . Akibat kebuluran doh, aku kucaa lah air milo pahtu cicoh dengan roti. Hahahaha lagi sedap weh, kenyang pun kenyang. Hahaha family aku hampir tiap tiap hari duk blebe suruh belajar masak. Aku pernoh kabo ke ma aku nanti aku besar baru aku nak belajar masak. Hahahaha jadi isteri mithali gituu *puihhh* . So that's all from me . See ya :)


Post a Comment